فهرست مطالب

فصلنامه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی مشهد
سال پنجم شماره 3 (پیاپی 19، پاییز 1388)

  • تاریخ انتشار: 1388/07/11
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مژگان بیات مختاری، فریبا تبریزیان نمین، الهام دولت آبادی، بهاره خالصیان صفحات 140-146
    عوارض ناشی از زایمان زودرس شایع ترین علت مرگ و میر نوزادان می باشد. طبق بررسی های انجام شده 80-75 درصد مرگ و میر و عوارض دوره ی نوزادی ناشی از تولد نارس (قبل از 37 هفته) می باشد.
    هدف از انجام این پژوهش تعیین برخیعوامل خطرساز مادری در ایجاد زایمان زودرس می باشد تا با شناخت این عوامل از تولد نوزاد نارس پیش گیری شود.
    در این مطالعه ی توصیفی- تحلیلی اطلاعات موجود در پرونده ی مادران و نوزادان نارس متولد شده از فروردین 86 تا فروردین 88 جمع آوری شده است. به این صورت که گروه مورد، شامل 360 زایمان نارس و گروه شاهد، شامل 360 زایمان ترم (بعد از 37 هفته حاملگی) می باشد. در این بررسی برخی اطلاعات مربوط به عوامل خطرساز مادری برای زایمان زودرس شامل سن مادر (سن پایین تر از 17 سال و بالاتر از 35 سال)، سابقه ی سقط قبلی، تعداد زایمان های قبلی، سابقه پره اکلامپسی، دیابت، واژینیت باکتریال، عفونت ادراری و پارگی زودرس کیسه ی آب در طی حاملگی از پرونده ی مادر و نوزاد استخراج گردید و مقایسه ی دو گروه به وسیله ی نرم افزار SPSS و آزمون Chi-square مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    در این تحقیق شیوع زایمان زودرس 1/6 درصد تخمین زده شده است و برای عوامل خطرسازی مثل دیابت مادر، عفونت ادراری در طی حاملگی، سن مادر، تعداد زایمان های قبلی و جنس جنین از نظر آماری تفاوت معنی داری بین دو گروه یافت نشد اما برای عوامل خطرسازی مثل واژینیت باکتریال مادر، پارگی زودرس کیسه ی آب، پره اکلامپسی، سابقه ی سقط قبلی و تعداد جنین بین دو گروه تفاوت معنی دار به دست آمد.
    با پیش گیری از عفونت باکتریال ژنیتال، پارگی زودرس کیسه ی آب، شناخت و درمان به موقع پره اکلامپسی، جلوگیری از سقط های مکرر، القای تخمک گذاری بدون اندیکاسیون و به تبع آن ایجاد چندقلویی ایاتروژنیک می توان از میزان تولد نوزادان نارس کاست و به دنبال آن میزان مرگ و میر نوزادان را کاهش داد.
  • ساسان عین القضاتی، محبوبه آدمی دهکردی، سیدمسعود شریفی دلویی، مازیار سعادت فر صفحات 147-157
    دیابت شیرین شایع ترین بیماری آندوکرین است و دارای عوارض متعددی از قبیل رتینوپاتی و نفروپاتی می باشد.
    تعیین عوارض ناشی از دیابت شیرین در شنوایی حسی- عصبی در طی یک مطالعه ی مورد- شاهدی در طی سال های 87- 1385 با همکاری مرکز دیابت مشهد و کلینیک شنوایی سنجی بیمارستان قائم،300 نفر دیابتی و 300 نفر در گروه شاهد که از نظر سن و جنس با هم همسان شده بودند با در نظر گرفتن معیار های ورود و خروج وارد مطالعه شدند. آزمایشات شنوایی سنجی انجام شده در دو گروه شامل اودیومتری با تون خالص، تست دیاپزونی و اتوسکوپی بود.
    بین دو گروه مبتلا به دیابت وگروه شاهد در فرکانس های بالا و میانه- پایین کاهش شنوایی مشخصی وجود داشت. هم چنین طول مدت ابتلا به دیابت اثری در کاهش شنوایی نداشت (05/0P)، ولی بیماران دیابتی نوع 1 در هیچ یک از فرکانس های بالا و میانه-پایین نسبت به گروه شاهد این کاهش شنوایی را نشان ندادند (05/0با توجه به نتایج به دست آمده از این مطالعه، انجام اودیومتری منظم و دوره ای به منظور شناسایی زودهنگام آسیب شنوایی و کندکردن سیر پیشرفت بیماری، از طریق کنترل گلیسمیک بهتر توصیه می شود.
  • غلامرضا مالک زاده، ارسلان گلفام، مریم شهابی صفحات 159-167
    عصب شناسی زبان که به ارتباط بین مغز و زبان می پردازد بستر مناسبی جهت مطالعه اختلال های زبانی ناشی از آسیب های مغزی فراهم نموده که با وجود سابقهی نسبتا طولانی این مطالعات در غرب، در زبان فارسی کمتر مورد توجه قرار گرفته است. هدف این مطالعه بررسی تطبیقی ابزار انسجام در گفتار مبتلایان به آلزایمر در مقایسه با سالمندان عادی است که سرآغاز توجه بیشتر به ترسیم ارتباط بین بیماری های مختلف مغزی و اختلال درقوه ی تکلم و نیز گامی به سوی درک بهتر این بیماران خواهد بود. در این تحقیق توصیفی-تحلیلی تعداد 6 نفر سالمند عادی (NA)و 6 بیمار مبتلا به آلزایمر(AD) که از نظر سن، جنس و تحصیلات با گروه بیمار همتا شده بودند مورد مطالعه قرار گرفتند پس از انجام آزمون های:«گفتارآزاد»،«برداشتن کلوچه» و«توصیف تصاویر متوالی داستان» گفتار هر دو گروه ضبط و ابزار انسجام موجود در آن استخراج و تجزیه و تحلیل داده ها به روش توصیفی-تحلیلی انجام شد. تحلیل داده های پژوهش نشان داد گروه سالم در443 جمله تولید شده خود، 27/2 درصد ابزار انسجام دستوری و گروه بیمار در 235 جمله 89/1 درصد ابزار انسجام دستوری به کار بردند. درصد خطا در به کارگیری این ابزار در گروه سالم 01/0 و در گروه بیمار 1درصدبود که بیشترین خطا در به کارگیری«ارجاع» دیده می شود. در رابطه با ابزار انسجام واژگانی، درصد تکرار واژگانی در گفتار گروه بیمار 17 درصد و گروه سالم 10 درصد می باشد. یافته ها بیانگر تفاوت اساسی در به کارگیری ابزار انسجام دستوری و واژگانی در گفتار مبتلایان به آلزایمر در مقایسه با سالمندان عادی می باشد. هر چند اختلالات به وجود آمده در به کارگیری ابزار انسجام درگفتار این بیماران به تنهایی نمیتواند نشانه ی تشخیص افتراقی چنین بیماری باشد اما شناخت آن ها می تواند در مطالعه ی اختلالات عصب شناختی و نیز ارایه ی تئوری زبانی دقیق تر حائز اهمیت باشد.
  • مهناز منصوری ترشیزی، فاطمه خباز، مجید میرصدرایی صفحات 169-173
    ناباروری ایدیوپاتیک، شایع ترین علت ناباروری در مردان بوده که معمولا به صورت تجربی مورد درمان قرار می گیرد. دو داروی جدید که امروزه در درمان تجربی مورد استفاده قرار می گیرند، پنتوکسی فیلین و ال کارنتین می باشند.
    تعیین اختلاف اثرات دو داروی پنتوکسی فیلین و ال کارنیتین در بیماران با آستنواسپرمی ایدیوپاتیک در زوجین نابارور بوده است.
    این مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی بر روی 38 مرد مبتلا به آستنواسپرمی ایدیوپاتیک طی سالهای 1385 لغایت 1386 در کلینیک زنان، زایمان و نازایی در شهر مشهد انجام شده است. در زوجین نابارور پس از اطمینان از سالم بودن جنس مونث با استفاده از معاینات بالینی و انجام بررسی های آزمایشگاهی و رادیولوژیک آزمایش اسپرموگرام با رعایت 5-3 روز عدم مقاربت و عدم استفاده از لوبریکانت ها انجام و در صورت اختلال در پارامتر حرکتی اسپرم و عدم یافتن نکته پاتولوژیک در معاینهی بیماران که توسط ارولوژیست واحد انجام شده، بیماران وارد مطالعه شدند. بیماران به صورت اتفاقی (راندوم) به 2 گروه مساوی تقسیم شدند. بیماران به مدت 3 ماه تحت درمان با پنتوکسی فیلین با دوز 800 میلی گرم در روز و یا ال- کارنتین با دوز500 میلی گرم در روز قرار گرفتند. پس از اتمام درمان، مجددا آزمایش اسپرموگرام در تمام بیماران انجام شد.
    از 19 بیمار مورد مطالعه که با داروی ال کارنیتین به مدت 3 ماه تحت درمان قرار گرفتند. همسران 5 بیمار (3/26%) باردار شدند اما در مقایسه ی اسپرموگرام اولیه و اسپرموگرام پس از مصرف دارو، تغییر معنی داری در هیچ کدام از پارامترهای اسپرموگرام ایجاد نشد و از میان 19 بیمار در گروه پنتوکسی فیلین همسران 10 بیمار (6/52%) باردار شدند و در مقایسه ی اسپرموگرام اولیه و اسپرموگرام پس از مصرف دارو، تغییر معنی داری در پارامترهای دانسیته (011/0=P) و حرکت (0001/0=P) و اندکس حرکت اسپرم (0001/ = P) مشاهده شد. این مطالعه مطرح می سازد که در مقایسه ی دو داروی ال کارنیتین و پنتوکسی فیلین که هردو از درمان های تجربی جدید در نازایی ایدیوپاتیک مردانه میباشند، پنتوکسی فیلین نسبت به ال کارنیتین بر روی شاخص های دانسیته، حرکت و اندکس حرکت اسپرم اثرات موثری دارد.
  • حامد بیضایی، مهسا کیافر، نوشین باباپور، مریم صفری صفحات 175-184
    درد زایمان از عمده عواملی است که مانع تمایل مادران به قبول زایمان طبیعی می شود. از موثرترین روش های تخفیف درد زایمان تزریق داخل فضای نخاعی مخدرها است. سوفنتانیل مخدری لیپوفیل است با قدرتی معادل 1000-500 برابر مورفین که سبب بی دردی موثری خواهد شد. در این مطالعه از تزریق داخل فضای نخاعی سوفنتانیل استفاده شده است. هدف از این مطالعه، تعیین اثر بی دردی سوفنتانیل و اثرات آن بر سیر زایمان طبیعی و نوزاد متولد شده، پس از تزریق داخل نخاعی به خانم های حامله بوده است.
    این تحقیق یک مطالعه ی کارآزمایی بالینی تصادفی یک سوکور بود که بر روی 100 خانم بارداری که برای انجام زایمان طبیعی مراحعه کرده بودند انجام شد خانم هایی که در کلاس ASA I،II قرار داشته، مایل به انجام زایمان طبیعی بدون درد بوده و امکان انجام آنالژزی اسپاینال در آن ها وجود داشت تحت این روش قرار گرفتند. نمونه ها تصادفی در دو گروه 50 نفری تقسیم شدند. یک گروه تحت بی دردی اسپاینال با gμ 5/7 سوفنتانیل قرار گرفتند. گروه دوم از روش بی دردی اسپاینال بهره نبرده و تحت هیچ داروی بی دردی نیز نبودند. سیر زایمانی این دسته از بیماران، به طور معمول دنبال گردید. سیر زایمانی، متغیر های همو دینامیک، میزان درد و آپگار دقیقه 1 و 5 ارزیابی شد بین فشار خون سیستول، دیاستول و میزان SPO2 در مادران دو گروه، اختلاف معنی داری دیده نشد. میزان ضربان قلب جنین نیز در دو گروه اختلاف معنی داری نداشتند. در گروه مورد خارش قسمت بالای سینه و شکم پس از مدت کوتاهی از تزریق سوفنتانیل به فضای نخاعی مشاهده شدکه خود به خود و حداکثر طی 30-20 دقیقه برطرف گردید. نمره ی درد بیماران در دو گروه اختلاف معنی داری داشت به طوری که در گروه مورد، 80 درصد خانم ها درد خفیف، 12درصد درد متوسط و 8 درصد درد شدیدی را اظهار داشتند. در مقابل، تنها 8 درصد خانم های گروه شاهد که از روش بی دردی اسپاینال بهره نبرده بودند، دردشان را خفیف می دانستند. 40 درصد درد متوسط و 52 درصد درد شدیدی را اعلام نمودند. طول مدت دوره ی لیبر در بین دو گروه اختلاف معنی داری نداشت. تعداد موارد منجر به سزارین نیز در بین دو گروه اختلاف معنی داری نداشت.
    تزریق داخل فضای نخاعی 5/7 میکروگرم سوفنتانیل، بی دردی مناسبی را برای خانم های کاندید زایمان طبیعی فراهم خواهد کرد بدون آن که عارضه جانبی قابل توجهی دیده شود.
  • زهره احمدی، داوود سهرابی، مینا رمضانی صفحات 185-190
    سفیکسیم یک آنتی بیوتیک باکتریال با طیف گسترده است که توانایی مقابله با پاتوژن های گوناگون به ویژه ارگانیسم های گرم منفی را دارد. امروزه استفاده ی گسترده ای از سفالوسپورین ها، به ویژه سفیکسیم در بیماری های عفونی می شود.
    با توجه به اثرات این گروه از آنتی بیوتیک ها بر سیستم تولید مثل این تحقیق به منظور تعیین اثرات سفیکسیم روی هورمون های محور هیپوفیز-گناد، گنادوتروپین ها و مورفولوژی بیضه در موشهای نر سوری نژادbalb/c صورت گرفت.
    در این تحقیق 18 سر موش سوری نر، نژاد balb/c به سن 16-12 هفته و به وزن تقریبی 5 35 گرم انتخاب و به سه گروه 6 تایی شامل شاهد، شم (گروهی که فقط حلال دارو را دریافت میکند) و تجربی تقسیم شدند. گروه تجربی به مدت 10 روز متوالی سفیکسیم را با دوز 5/0 گرم/کیلوگرم که در حلالی به نام دی متیل سولفوکساید (DMSO) حل شده بود به صورت داخل صفاقی دریافت کرد. گروه شم در این مدت فقط حلال دارو (DMSO) دریافت کرد و گروه شاهد هیچ ماده ای دریافت ننمود. در انتهای تحقیق میزان هورمون ها با روش رادیو ایمنو اسی اندازهگیری شد. معیارهای مورفولوژیک بیضه (حجم، طول و وزن) اندازه گیری شد. نتایج با استفاده از آزمون تی و نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    هورمون محرک فولیکولی (FSH) بین گروه های تجربی و کنترل اختلاف معنی داری داشت. اختلاف هورمون دی هیدرواپی آندروسترون (DHEA) در بین گروه های تجربی و شم نبز معنی دار بود. تفاوت معنی داری در سنجش معیارهای مورفولوژیک بیضه، هورمون لوتئینی (LH) و تستوسترون مشاهده نشد.
    با توجه به نقش فیزیولوژیکی سلول های سرتولی در طول اسپرماتوژنز، ممکن است کاهش هورمون FSH اثرات منفی روی تولید اسپرم و پتانسیل تولید مثلی موش نر داشته باشد.
  • ساسان عین القضاتی، محبوبه آدمی دهکردی، سیدمسعود شریفی دلویی، بابک سعاد تفر صفحات 191-194
    آدنوتونسیلکتومی یکی از شایع ترین اعمال جراحی در سر و گردن است. یکی از عوارض شایع وجود استفراغ بعد از عمل بوده که می تواند خطرات مهمی نظیر آسپیراسیون و مشکلات ریوی و همچنین اختلال در تغذیه ی دهانی را در پیش داشته باشد. تعیین اثربخشی تزریق دگزامتازون در پیشگیری و کاهش استفراغ پس از عمل آدنوتونسیلکتومی می باشد.
    این مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی تصادفی ساده یک سور کور بوده و بر روی 162 بیمار مراجعه کننده جهت انجام عمل جراحی برداشتن لوزه در سنین30-3 سالگی و در طی سالهای 83 تا 85 صورت گرفته است. بیماران به دو گروه مساوی مورد و شاهد تقسیم شده و روش انجام بیهوشی و جراحی به صورت یکسان در هر دو گروه صورت گرفت. در گروه مورد پس از القا بیهوشی 5/0 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم از وزن بدن تا حداکثر دوز 8 میلی گرم از دگزامتازون وریدی تزریق شد. در گروه شاهد به همان حجم از نرمال سالین استفاده شد. بیماران پس از پایان بیهوشی تحت کنترل و مراقبت از نظر استفراغ قرار گرفته و کلیه ی موارد قابل توجه در پرسشنامه درج گردید. اطلاعات جمع آوری شده با نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    در این مطالعه 162 بیمار مورد بررسی قرارگرفتند. در گروهی که از دگزامتازون استفاده شده بود (گروه مورد) 6/34 درصد (28 نفر) دچار استفراغ شده و 4/65 درصد (53 نفر) استفراغ نداشتند. در گروه شاهد که از دگزامتازون استفاده نشده بود در 62/50 درصد (41 نفر) استفراغ بروز کرد و در 38/49 درصد (40 نفر) استفراغی دیده نشد. لذا در مقایسه ی دو گروه فوق توسط آزمون مجذور کای 2 میزان استفراغ در گروه مورد به صورت معنی داری از گروه شاهد کمتر بود (39/0=P). در عمل جراحی لوزه تزریق دگزامتازون وریدی به صورت تک دوز در زمان القای بیهوشی می تواند موجب کاهش استفراغ و شروع زودتر تغذیه ی دهانی گردد.
  • محمود عرفانیان احمدپور، نفیسه فاضل نسب، مهناز منصوری ترشیزی، سیما افشارنژاد صفحات 195-202
    حدود 10 الی 15 درصد زوج ها دارای مشکل ناباروری می باشند و برای آن هایی که به درمان های دارویی پاسخ نمی دهند استفاده از روش های کمک باروری، اجتناب ناپذیر است.Swim up یکی از روش هایی است که باعث بهبود کیفیت اسپرم می شود.
    این مطالعه با هدف بررسی تاثیر Swim upبر حرکت، غلظت و مورفولوژی اسپرم انجام پذیرفت.
    این مطالعه ی تحلیلی- آزمایشگاهی، بر روی نمونه های مایع منی 345 مرد مراجعه کننده به مرکز ناباروری نوین مشهد کاندید لقاح داخل رحمی (IUI) انجام شد. قبل و بعد از Swim up اطلاعات لازم شامل تعداد، حرکت و مورفولوژی اسپرم ها ثبت گردید. اطلاعات توسط نرم افزار آماری SPSS نسخه ی 11 و آزمون های تی تست زوج، تی تست دو نمونه ای مستقل و ANOVA آنالیز شد. میانگین تعداد اسپرم ها بعد از Swim up (106×14/84) به طور معنی داری کمتر از قبل از Swim up (106×92/55) بود. میانگین حرکت اسپرم قبل از Swim up 6/55 درصد و بعد از Swim up 3/92 درصد بود. Swim up منجر به بهبود حرکت اسپرم در گرید a به میزان 40/7 11/22 واحد شده بود.
    بعد از آماده سازی به روش Swim up، میزان مورفولوژی طبیعی، حرکت و گریدینگ اسپرم به نحو مطلوبی افزایش می یابد.
  • محمدعلی رئیس سادات، محمدعلی یعقوبی، حامد بیضایی صفحات 203-206
    روش های مختلفی برای ترک مواد مخدر وجود دارد. یکی از این روش ها سم زدایی فوق سریع است که در آن زمان ترک بسیار کوتاه است و بیمار علایم محرومیت را تجربه نمی کند. چندین عارضه به دنبال این روش درمانی گزارش شده است. در این گزارش، 3 مورد متوالی از پارگی زخم دئودنوم به دنبال سم زدایی فوق سریع معرفی شده اند که هیچ یک از این بیماران سابقه ی مشکلات گوارشی قبلی را ذکر نمی کردند. پارگی زخم دئودنوم به دنبال سم زدایی فوق سریع تا کنون در مطالعات فارسی و انگلیسی گزارش نشده است.
|
  • Mojgan_Bayat – Mokhtary_Fariba Tabrizian_Elham Dolatabady_Bahare Khalesian Pages 140-146
    Introduction
    The aim of this study is to determine some of the maternal risk factors that lead to preterm delivery. Recognizing these risk factors makes it possible to prevent preterm labors as the most frequent cause of neonatal morbidity and mortality.
    Materials And Methods
    This is a descriptive-analytical research study. The data were collected from the recorded information in the files of mothers and preterm neonates that had been born in Bahman 22nd and Shahrivar 17th Hospitals in Mashhad during 2007-2009. The case group consists of 360 preterm deliveries (before week 37th of gestation). The control group consists of 360 term deliveries (after week 37th of gestation). In this study، some of the maternal risk factors leading to preterm labor were taken into consideration. The criteria selected were: maternity age، previous abortions، number of previous pregnancies، preeclampsia، the number and gender of fetuses، diabetes and bacterial vaginitis. Also، UTI، the premature rupture of membrane (PROM) was extracted from the registration records. Using SPSS، the two groups were compared and the data were analyzed with the method of chi- square test.
    Results
    In this study، the prevalence rate of preterm labor was estimated as 6. 1%. The findings suggest that maternal risk factors، such as diabetes، UTI، maternity age، the number of previous pregnancies and the gender of fetus did not cause any significant difference between the groups of the study، but we found significant p-value for the risk factors، such as bacterial vaginitis، PROM، preeclampsia، previous abortions، and the number of fetuses.
    Conclusion
    We can reduce the incidence of preterm labor as a result of which the rate of morbidity and mortality of preterm neonates would decrease. This can be materialize through early diagnosis and treatment of maternal genitourinary infections، prevention of premature rupture (PROM) and preeclampsia as well as preventing repeated abortions and iatrogenic multiple gestation with induction of ovulation.
  • Einolghzati S., Adami Dehkordi M., Sharifi Dalooee Sm, Saadat Far M Pages 147-157
    Introduction
    The aim of this study is to determine some of the maternal risk factors that lead to preterm delivery. Recognizing these risk factors makes it possible to prevent preterm labors as the most frequent cause of neonatal morbidity and mortality.
    Materials And Methods
    This is a descriptive-analytical research study. The data were collected from the recorded information in the files of mothers and preterm neonates that had been born in Bahman 22nd and Shahrivar 17th Hospitals in Mashhad during 2007-2009. The case group consists of 360 preterm deliveries (before week 37th of gestation). The control group consists of 360 term deliveries (after week 37th of gestation). In this study، some of the maternal risk factors leading to preterm labor were taken into consideration. The criteria selected were: maternity age، previous abortions، number of previous pregnancies، preeclampsia، the number and gender of fetuses، diabetes and bacterial vaginitis. Also، UTI، the premature rupture of membrane (PROM) was extracted from the registration records. Using SPSS، the two groups were compared and the data were analyzed with the method of chi- square test.
    Results
    In this study، the prevalence rate of preterm labor was estimated as 6. 1%. The findings suggest that maternal risk factors، such as diabetes، UTI، maternity age، the number of previous pregnancies and the gender of fetus did not cause any significant difference between the groups of the study، but we found significant p-value for the risk factors، such as bacterial vaginitis، PROM، preeclampsia، previous abortions، and the number of fetuses.
    Conclusion
    We can reduce the incidence of preterm labor as a result of which the rate of morbidity and mortality of preterm neonates would decrease. This can be materialize through early diagnosis and treatment of maternal genitourinary infections، prevention of premature rupture (PROM) and preeclampsia as well as preventing repeated abortions and iatrogenic multiple gestation with induction of ovulation.
  • Malekzadeh Gholamreza Pages 159-167
    Introduction
    Neurolinguistics is the science concerned with the neural mechanisms underlying the comprehension، production and abstract knowledge of language. Studies on language and communication Impairments after brain damage are perhaps the most common studies of this discipline. This study is concerned with the conversational cohesion patterns used by normal age Persian natives (NA) and those suffering from Alzheimer\\\\\\\\\\\\\\\'s disease (AD).
    Materials And Methods
    Six Alzheimer\\\\\\\\\\\\\\\'s patients participated in the research. The participants were matched for age، sex، and education to make six control subjects. Three main tasks were used to assess the impairments of cohesive ties in their discourse: One task of spontaneous speech and two tasks of picture description.
    Results
    NA subjects produced 2. 27% structural cohesion ties in 443 sentences while AD subjects used 1. 89% of these devices in 235 produced sentences. NA subjects produced. 01% of structural cohesive errors whereas AD subjects made 1% errors، especially “exophoric referent errors”، while doing the tasks. As for lexical ties، ADs produced more repetitions (17%) than NAs (10%).
    Conclusion
    The results reveal a significantly greater use of cohesion errors by AD subjects than NAs. The occurrence of cohesive errors alone isn’t a differential diagnosis of such a disease; however، such investigations could provide information for studies on neurological disorders and linguistic theories
  • Mansouri Mahnaz, Khabaz Fatemeh, Mirsadraee Majid Pages 169-173
    Introduction
    Idiopathic infertility is the most common cause of infertility among the males who are usually treated empirically. Two new drugs used in empirical therapy are: Pentoxifylline and L- Carnitine. However، there is no comparison study about their effects. This study aims at comparing the therapeutic effects of Pentoxifylline and L- Carnitine in infertile male patients with Idiopathic Asthenospermia.
    Materials And Methods
    This clinical trial study was performed on 38 patients with Idiopathic Asthenospermia during the years of 1385-86 in Mashhad، Iran. In addition to filling out the questionnaire based on demographic data، Spermogram test and analysis were administered during a three- month period.
    Results
    Nineteen male patients were treated with L-Carnitine in 3 months. In 5 cases، the wives (26. 3%) got pregnant، but no significant difference was observed the spermogram parameters of the male subjects. On the other hand، in the group treated with Pentoxifylline، the wives of 10 subjects (52. 6%) got pregnant and the analysis of the males’ spermograms after the medical therapy revealed significant difference in density parameters as follows: Motility (P=0. 011); Spermotility (P=0. 0001); Motility Index (P=0. 0001).
    Conclusion
    Pentoxifylline showed more promising results for the treatment of male idiopathic infertility.
  • Beyzaee Hamed, Kiafar Mahsa, Babapour Nooshin, Safari Maryam Pages 175-184
    Introduction
    Spinal Analgesia with Opioids is the most effective way for reducing labor Pain. Sufentanil، a Lipophilic Opioid، has the pain-reducing power of 500-1000 times more than Morphine. This study intends to evaluate the effect of Sufentanil in reducing labor pain as well as its effect on normal delivery (ND) and new-born fetal during the process of spinal analgesia.
    Materials And Methods
    This is a prospective، randomized study of the type of single blinded control-trial design which was carried out on 100 pregnant women with ASA class 1&2 who were candidate for normal delivery. Using accessible method of sampling، criteria for including and excluding samples were established and ethic principles were observed. The participants were divided into two groups of 50 persons. One group (case) received spinal analgesia of 7. 5 mcg Sufentanil while the second group (control) did not use any kind of Opioid drugs. The data gathered about Systolic and Diastolic blood pressure، pulse rate، SPO2، cervix dilatation، effacement and fetal heart rate were recorded in a questionnaire. Pain rates were assessed with VAS. Spinal analgesia for the case group was done with spinal needle No: 27، labeled Dr j using paramedian approach based on sterilized condition. After the deliveries، an intern، under the supervision of a gynecologist، recorded the Apgar every one and every five minutes. Finally، conclusions were made by comparing the statistical results.
    Results
    There weren\'t any significant differences in age، weight، ASA and education between the two groups of the study. Also، the findings suggest no significant difference between the two groups in Systolic and Diastolic blood pressure، SPO2 and FHR Itching occurred in the upper chest and abdomen of the case group shortly after injecting spinal Sufentanil. However، it was over in 20-30 minutes. There was a significant difference in the rate of pain between the two groups. In the case group، 80% expressed mild pain while the control group reported 8% mild pain and 52% of severe pain. There weren’t any significant differences between the case and control groups in terms of duration of labor and cesarean section. Conclusion Spinal analgesia with 7. 5 mcg sufentanil provides appropriate analgesia without any considerable side effect for women who apply for ND.
  • Ahmadi Zohreh, Sohrabi Davoud, Ramezani Mina Pages 185-190
    Introduction
    Cefixime is an antimicrobial agent which is prescribed by many physicians. This drug has widespread reaction against various pathogens، especially gram-negative organisms. Regarding the side effects of some of these antibiotics on rat reproductive system، the aim of this study is to determine the effects of Cefixime on pituitary-gonadal hormones، gonadotropins and the morphology of adult male mice.
    Materials And Methods
    Eighteen male mice (ages: 12-16 weeks; weight: 35±5 grms). were divided to three groups، including control، sham and experience. The experience group received Cefixime (0. 5 grm/kg) during 10 days while the sham group received Solvent Dimethyl Solfoxide (DMSO) (7c. c/kg). At the end of the study، titre of hormones was measured by ratio using Immuno Assay (RIA) methods. The morphological criteria of testis (volume، length، weight) were measured، too.
    Results
    The difference of FSH hormones between the control and experience groups was significant (P<0. 05). Also، DHEA hormone differences between sham & experience groups was significant (P<0. 05). No significant differences were found between the groups of study in testis morphological assays and testostron.
    Conclusion
    Regarding physiological role of sertoli cells during spermatogenesis، reduction of FSH hormone may effect on sperm production and reproductive potentials of male mice. Significant reduction of DHEA hormone between sham and experience groups may be due to probable mistakes or the effects of Solvent drugs، DMSO.
  • Einolghozati S., Adami Dehkordi M., Sharifi Daloii Sm, Saadat Far B Pages 191-194
    Introduction
    Tonsillectomy is one of the most common operations in Pediatrics. Nausea and Vomiting are common complications after the surgery which may cause some serious problems. We evaluated the effects of single dose intravenous Dexamethason on reducing post operative Nausea and Vomiting in 162 patients who referred to ENT department of Aria and Bahman 22nd Hospitals.
    Materials And Methods
    In this prospective randomized study with a double blind placebo-controlled design، the patients were compared for the possible effects of Dexamethason. General anesthesia was intravenously induced using sodium thiopental، atracurium and fentanyl followed by halothane، N2O and O2 for maintenance. Intravenous Dexamethason (0. 5 mg/kg) was infused before the induction. The incidences of post operative Nausea and Vomiting as well as normal oral intake in the study group were compared with those in the saline group. The collected information was then analyzed by running a chi-square test، using SPSS.
    Results
    The incidence of Nausea and Vomiting was significantly less frequent in the group who received Dexamethason، as compared with the saline group (P=0. 039). Also، the case group started oral intake earlier than the control group. In addition، this study showed that there was no significant difference between the two groups in terms of the duration of surgery and recovery.
    Conclusion
    According to our results، intravenous Dexamethason was effective on Nausea and Vomiting in patients after Adenotonsillectomy.